MEHNAT VA KASBIY TAYYORGARLIK TIZIMI - Tolib, Avliyaqulov (Bulletin of scientific research TUES, 2023)
Ushbu maqolada mehnat va kasbiy tayyorgarlik tizimi bevosita yoshlarning mehnat va kasb tarbiyasini kasbiy axborotlar, kasb tanlash, kasbga yo‘naltirish ishlarini amalga oshiradigan ulkan ishlardan biri bo‘lib, o‘z o‘tmish taraqqiyotiga egadir. Xalqimizning millat, elat bo‘lib shakllanishini mehnatsiz, kasblarsiz, hunarsiz tasavvur etib bo‘lmaydi. Odamzod paydo bo‘lishidan boshlab mehnat bilan shug‘ullangan. Turmush buyumlari yasagan, yumushlar bajargan.