OZIQ-OVQAT SANOATI TARMOQLARIDA QISHLOQ XO‘JALIGI XOM ASHYO RESURSLARINI QAYTA ISHLASH MASALALARI - Xolmanova, Feruza (Bulletin of scientific research TUES, 2023)
Maqolada oziq-ovqat sanoatida yetishtirilayotgan mahsulotlarni qayta ishlash va aholi ehtiyoji uchun yetkazib berish masalalri va sohadagi hal qilinishi zarur bo‘lgan muommolar tahlil etilgan. Aholini oziq-ovqat mahsulotlari bilan ta’minlash yomonlashib, mahsulot yetishtiruvchilarning, uni qayta ishlovchilarning daromadlari kamayadi. Shuning uchun ham bugungi kunda qishloq xo‘jalik mahsulotlarini yetishtirish, tashish, qayta ishlash va sotish bilan bog‘liq bo‘lgan barcha jarayonlarni kooperaциya orqali integraциyalashni rivojlantirish hamda uzluksizligini ta’minlash dolzarb masalalardan biridir.