O‘ZBEKISTONDA SURGUN QILINGAN “QULOQ” XO‘JALIKLARI MEHNAT FAOLIYATINI TASHKIL ETISH MASALALARI - Abdullayev, Muzrobjon (Bulletin of scientific research TUES, 2023)
Maqolada O‘zbekistonda qishloq xo‘jaligini yoppasiga kollektivlashtirish jarayonida respublikaning chekka hududlariga surgun qilingan “quloq” xo‘jaliklarini uyushtirish va qishloq xo‘jaligidagi mehnat faoliyatini tashkil etish masalalari tahlil etilgan. 1930-1931-yillarda O‘zbekiston SSRda tashkil etilgan 17 ta “quloq posyolkasi”ning dislokaциyasi va ulardagi oilalar, kishilar soni, surgun qilinganlarning mehnat faoliyati bo‘yicha ma’lumotlar umumlashtirilgan.