XIX ASR OXIRI – XX ASR BOSHLARIDAGI TURKMANLAR ETNOGRAFIYASIGA OID AYRIM MA’LUMOTLAR SHARQSHUNOS D.N.LOGOFET TALQINIDA - Shadmon, Xaitov; Ahmadov, Ahmadjon (Bulletin of scientific research TUES, 2023)
Mazkur maqolada Turkiston general-gubernatorligining Kaspiyorti viloyati va rusfors (Eron) chegarasi hududidagi turkman qabilalarining mashg‘uloti asosida bayon etilgan. Bundan tashqari sharqshunos olim turkman qaroqchilari, ularning maishiy-moddiy hayoti, qaroqchilardan himoyalanish choralari haqidagi masalalar imkon qadar tahlil etilgan.