TUB SONLAR ISHTIROK ETGAN BA’ZI BIR ADDITIV MASALALAR HAQIDA - Saatmurotov, Shohrux (Bulletin of scientific research TUES, 2023)
Maqolada tub sonlar mavjud bo‘lgan oraliqlar masalasi qaralgan. Shu sohada olingan natijalar keltirilgan. Binomial koeffisiyentlardan foydalanib Bertran postulatining nisbatan sodda isboti keltirilgan.