MUSTAQILLIK YILLARIDA O‘ZBEKISTONDA HUNARMANDCHILIKNI RIVOJLANTIRISHNING HUQUQIY ASOSLARI VA AMALIY TAJRIBA - Mamarajabov, G‘ayrat (Bulletin of scientific research TUES, 2026)
Mazkur maqolada mustaqillik yillarida O‘zbekistonda milliy hunarmandchilikni rivojlantirishga qaratilgan huquqiy-me’yoriy asoslar va ularning amaliy natijalari tahlil qilinadi. Tadqiqotning asosiy maqsadi hunarmandchilik sohasini qo‘llab-quvvatlashga doir qonunlar, Prezident farmonlari va Hukumat qarorlarining mazmuni hamda ularning ijtimoiy-iqtisodiy samaradorligini ochib berishdan iborat.