DIALOGIK NUTQ TADQIQIGA FUNKSIONAL YONDASHUV - Eshqurbonova, Aziza (Bulletin of scientific research TUES, 2023)
Mazkur maqolada dialogik nutq funksional jihatdan tadqiq qilinib, pragmalingvistikaning asosiy masalalaridan biri bo‘lgan nutqiy aktlar haqida so‘z yuritiladi. Nutqiy aktlar nazariyasi haqidagi jahon va o‘zbek tilshunos olimlari tomonidan keltirilgan fikrlar bayon etilgan. Muallif tomonidan dialogik matnning pragmatik jihatini o‘rganayotganda so‘zlovchining kommunikativ niyatiga mos keladigan nutqiy aktlar tahlil qilinib, badiiy matnlardan dialog namunalari keltirilgan hamda illokutiv akt guruhlari nuqtayi nazaridan tadqiq qilingan.