O‘ZBEKISTON VA MINTAQA MAMLAKATLARI O‘ZARO SAVDO ALOQALARINING HOZIRGI HOLATI(MDH MAMLAKATLARI MISOLIDA) - Pardayev, Lochinbek (Bulletin of scientific research TUES, 2023)
Tashqi savdo aloqalari mamlakat rivojlanishining asosiy tarmog‘laridan biri hisoblanadi va bu tarmoq jamiyat rivojlanishining ijtimoiy, iqtisodiy va siyosiy muammolarini hal qilish bilan bevosita bog‘liq. Iqtisodiy jihatdan bir biriga yaqin mamlakatlarning o‘zaro savdo aloqalarini olib borishi bu maqolada ko‘rib chiqilgan. O‘zaro savdo aloqalarini olib boradigan mamlakatlarning eksport import tarkibini tahlil qilish va savdo aloqalari tarkibida tayyor mahsulot ulushini oshirish ayniqsa dolzarb ahamiyat kasb etmoqda.