DEHQONCHILIK - FAROVONLIKNING MUHIM BO‘G‘INI - Juraev , Abdug‘affor (Bulletin of scientific research TUES, 2023)
Ushbu maqolada O‘zbekistonning janubiy hududi hisoblan-mish Surxondaryo viloyatining dehqonchilik sohasidagi imkoniyalari, dehqonchilikning rivojlanish tarixi, dehqonchilik qilish uchun tabi-iy-geografik sharoiti ilmiy adabiyot va manbalarga asoslanib tahlil etildi. Shuningdek, viloyatning tabiiy sharoitlariga mos dehqonchilik turlari bilan shug‘ullanishga ixtisoslashgan hudulari ko‘rib chiqildi.