O‘ZBEKISTONDA NURONIYLARNI HAR TOMONLAMA QO‘LLAB-QUVVATLASH TIZIMI TARIXIDAN - Yormatov, Faxriddin (Bulletin of scientific research TUES, 2023)
Mazkur maqolada O‘zbekistonda mustaqillikning ilk davrlaridan hozirgi kungacha nuroniylarni har tomonlama qo‘llab-quvvatlash bo‘yicha ishlab chiqilgan cho-ra-tadbirlar hamda amalga oshirilgan ishlar haqida keng qamrovli ma’lumotlar kelti-rilgan. Shuningdek, nuroniylarning yosh avlod tarbiyasidagi o‘rni, mahallalarda ma’naviy muhitni yanada yaxshilashning eng samarali tizimi sifatida yo‘lga qo‘yilgan “Har bir nuro-niy – besh nafar yoshga murabbiy” tamoyili asosida olib borayotgan ishlari bayon qilingan. Maqolani yozishda arxiv materiallari va ko‘plab kitoblar hamda matbuot nashrlarida e’lon qilingan ma’lumotlar o‘rganilib, tahlil qilingan.