INSULT O‘TKAZGAN BEMORLARNING HAYOT SIFATINING PSIXOLOGIK TAHLILI - Jumaniyazova, Ilmira (Bulletin of scientific research TUES, 2023)
Maqolada insult o‘tkazgan bemorlarning kasallikdan keying hayot sifatining psixologik tahlili keltirilgan. Insult kasalligi inson salomatligiga katta ta’sir ko‘rsatuvchi, bemor hayoti tubdan o‘zgartirib yuboradigan jiddiy kasallik hisoblanib, u bevosita hayot sifatiga ta’sir qiluvchi muammolarni keltirib chiqaradi. Ushbu maqolada kuzatish, suhbat metodlari, E.John, D.Cathy «SF-36 – Hayot sifatini baholash» metodikasidan foydalangan holda insult o‘tkazgan bemorlarning hayot sifati ko‘rsatkichlari matematik – statistik tahlil qilindi.