RADIATSIYAVIY NURLANISH TA’SIRI VA UNING MUAMMOLARI - Xo‘jamberdiyeva, Jamila; Haqberdiyeva, Iroda (Bulletin of scientific research TUES, 2023)
Maqola yuqori radiatsiyaviy muhitlar, bu muhitlar radiatsiyaviy zarralarni keltirib chiqarishi va bu zarralar tarkibi va energiyasida farqlanishini, ularni atrof muhitga ta’sirining muammolarini o‘rganish va tahlil qilishga bao‘ishlangan. Xususan, inson salomatligi va qattiq jismlar radiatsiyaviy shikastlanishining asosiy jarayonlari va boshqa materiallarga ta’siri hamda tajriba muammolari o‘rganildi. Hozirgi radiatsiyadan himoya standartlari, radiatsiyaning tabiiy va sun’iy manbaalari va radiatsiya shakllari haqida ko‘rib chiqiladi. Radiatsiya muhiti va unda ajralib chiquvchi energiya, undan foydalanish usullari arxiv va internet manbaalari asosida o‘rganib, tahlil qilingan