MATEMATIKANI O‘QITISHDA TA’LIM JARAYONINING MAQSADINI TO‘G‘RI ANIQLASH VA BELGILASHNING ASOSIY OMILLARI HAQIDA - Xayrullayev, Ismatulla; Bobomurodov, Ulug‘bek (Bulletin of scientific research TUES, 2023)
Ushbu maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablarida matematika fanini o‘qitishda ta’lim jarayonining maqsadi va vazifalarini aniqlash hamda belgilashning asosiy omillari haqida fikrlar bildirilgan. O‘quvchilarning matematika faniga bo‘lgan qiziqishlarini oshirish uslublari keng va atroflicha yoritilgan bo‘lib, bunda ta’lim beruvchi va ta’lim oluvchining asosiy vazifalari keltirib o‘tilgan.