BOLALAR O‘YIN FOLKLORI TABIATI VA ULARNING BADIIY XUSUSIYATLARI - Esanov, Alijon (Bulletin of scientific research TUES, 2023)
Maqolada bolalar folklorining mavsumiy o‘yin-qo‘shiqlaridan “Oq terakmi, ko‘k terak”, “Yomg‘ir yog‘oloq” kabi o‘yin-qo‘shiqlarining poetikasi, syujeti, genezisi, lokal belgilari, ijrochilari va ijro xususiyatlari haqida ilmiy tahlillar berilgan. Bolalar mavsumiy o‘yin-qo‘shiqlari xalqimizning tarixi, turmush tarzi kabi ma’naviy qadriyatlarni o‘zida ifodalagan ma’naviy qadriyatlardandir.