INSON KAPITALI INNOVATSION IQTISODIYOTNI RIVOJLANISHINING MUHIM OMILI - Yarmatov, Sharofiddin (Bulletin of scientific research TUES, 2023)
Maqolada inson kapitali singari iqtisodiy toifani ishlab chiqish va oʻrganish, milliy iqtisodiyotning jadal rivojlanishi va barqaror oʻsishiga erishish uchun mamlakat hududlari darajasida innovatsion muhitni yaratish va shakllantirish, inson kapitaliga eʻtiborning pasayishi, taʻlim tizimidagi uzilishlar oqibatida samaradorlikning keskin pasayib ketishi, sarflangan sarmoyaning foyda keltirish koʻrsatkichi past koʻrsatkichni tashkil etishidagi mavjud muammolar mavjud muammolari nazariy hamda amaliy jihatdan atroflicha tahlil qilingan. Shuningdek, inson kapitaliga kiritilayotgan sarmoyalar samaradorligini oshirish boʻyicha muhim xulosa va takliflar berilgan.