«YASHIL» IQTISODIYOT ASOSIDA IQTISODIY O‘SISHNI TA’MINLASH - Maxmudov, Nosir; Azimova, L (Bulletin of scientific research TUES, 2023)
Ushbu maqolada «yashil» iqtisodiyot va uni asosida iqtisodiy o‘sishni ta’minlash masalalari yoritilgan. Xususan, «yashil» iqtisodiyotga o‘tishga qaratilgan islohotlar va ularning natijalari o‘laroq mamlakatimizda qayta tiklanuvchi energiya manbalarining rivojlanish jarayonlari hamda bugungi erishilgan natijalar tahlil qilingan. Shuningdek, «yashil» iqtisodiyotni jadal rivojlantirish asosida iqtisodiy o‘sishni ta’minlash bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan.