TA’LIMDA BULUTLI TEXNOLOGIYALAR - Meyliqulov, Shaxboz (Bulletin of scientific research TUES, 2023)
Maqolada ta’lim sohasida bulut texnologi-yalaridan foydalanish ko‘rib chiqiladi, ta’limda bulut texnologiyalaridan foydalanish misollari keltirilgan. Dunyo jamiyatida va O‘zbekiston ta’limida bulutli texnolo-giyalarni joriy etish va ulardan foydalanishning ahamiyati tahlil qilindi. Ta’limdagi bulutli texnologiyalar o‘qitish shakllari va usullarining keng doirasiga imkon berishi va o‘quv jarayonini jadallashtirish va optimallashtirishning zamonaviy usullaridan biri ekanligi aniqlandi.