“QUR’ONI KARIM”DAGI KIMYOVIY MO‘JIZALAR - Eshkarayev, Sadriddin (Bulletin of scientific research TUES, 2023)
Maqolada ilohiy kitob Qur’oni karimdagi kimyo faniga taa’luqli oyatlar tahlil qilingan. Jumladan, Qur’oni karimda keltirilgan suv, neft, havo, atmosfera, tuproq va boshqa unsurlar haqida ilohiy so‘zlar muallif tomonidan kimyoviy tushunchalar, qonunlar va ta’riflar bilan izohlangan. Qur’oni karimdagi kimyoviy mo‘jizalar bo‘yicha so‘nggi yillarda nashr etilgan ilmiy maqolalar tahlil qilingan. Agar bu ilohiy kitobni kimyoviy tadqiqotlar asosida tahlil qilinsa, olamshumul kashfiyotlar qilish mumkinligiga urg‘u berilgan.