DOSTONCHILIK ANʼANALARI SHAKLLANISHINING TARIXIY ASOSLARI - Yormatov, Faxriddin; Yarmatov, Turg‘unjon (Bulletin of scientific research TUES, 2026)
Ushbu maqolada xalqimiz hayotida va turmush tarzida muhim ahamiyatga ega bo‘lgan baxshichilik uning janrlari pandnoma, qahramonlik kabi xususiyatlari shuningdek, xalq baxshilarining tarixan jangchi bo‘lganliklarini baxshilarning doston ijro etishlari, o‘zbek marosim folklori bilan bog‘liq ijro tiplarining har tomonlama o‘rganilishi, bu borada olib borilgan maxsus tadqiqotlar haqida maʼlumot beriladi.