QISHLOQ XO‘JALIGIDA INNOVATSION FAOLIYATNI MOLIYALASH YO’NALISHLARI - Xakimov, Zafar (Bulletin of scientific research TUES, 2026)
Ushbu maqolada qishloq xo‘jaligida innovatsion faoliyatni moliyalashning asosiy yo‘nalishlari, mexanizmlari va manbalari tahlil qilinadi. Jumladan, davlat budjeti, tijorat banklari kreditlari, xorijiy investitsiyalar, grantlar hamda davlat-xususiy sheriklik asosida moliyalashtirish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, innovatsion texnologiyalarni joriy etish orqali qishloq xo‘jaligi samaradorligini oshirish va barqaror rivojlanishni ta’minlash masalalariga alohida e’tibor qaratiladi.