AGILE TRANSFORMATSIYA JARAYONIDAGI KUTILAYOTGAN QIYINCHILIKLAR VA ULARNI BARTARAF ETISH YO‘LLARI ANNOTATSIYA - Sayfiyev, Jasur (Bulletin of scientific research TUES, 2026)
Ushbu maqolada Agile transformatsiya jarayonida yuzaga keladigan asosiy qiyinchiliklar va ularni bartaraf etish yo‘llari tahlil qilinadi. Agile metodologiyasi korporativ va davlat tashkilotlarida biznes jarayonlarni raqamli transformatsiya qilish va samaradorlikni oshirishda samarali vosita sifatida keng qo‘llanilmoqda. Shu bilan birga, ushbu jarayonda xodimlarning o‘zgarishga qarshiligi, yetarli malaka va Agile bilimlarining yetishmasligi, boshqaruv tizimlarining moslashuvchan emasligi va kommunikatsiya muammolari kabi qiyinchiliklar uchraydi. Ushbu maqolada qiyinchiliklarni bartaraf etish uchun xodimlarni Agile bo‘yicha muntazam o‘qitish va treninglar tashkil etish, transformatsiyani bosqichma- bosqich joriy etish, moslashuvchan boshqaruv tizimlarini yaratish va samarali kommunikatsiya platformalarini joriy etish kabi yechimlar taklif etilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, tizimli yondashuv va oldindan rejalashtirish orqali Agile transformatsiyasidagi muammolarni minimallashtirish mumkin.