EKSPORT SALOHIYATIDAN SAMARALI FOYDALANISH ORQALI IQTISODIYOTNI BARQAROR RIVOJLANTIRISH OMILLARI - Choriyeva, Muattar (Bulletin of scientific research TUES, 2026)
Mazkur maqolada hududning eksport salohiyatini rivojlantirish masalalari ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Eksport salohiyatining mazmuni va uni shakllantiruvchi asosiy omillar ochib beriladi. Shuningdek, hududiy resurslardan samarali foydalanish, eksportni diversifikatsiya qilish va yuqori qo‘shilgan qiymatli mahsulotlar ulushini oshirish orqali eksport salohiyatini rivojlantirishning optimal yechimlari asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari hududiy iqtisodiy siyosatni takomillashtirishda amaliy ahamiyat kasb etadi.